Norsk tænketanksdirektør misunder Danmark

Danmark er på en række punkter et mere socialdemokratisk land end Norge, viser en norsk sammenligning, men alligevel er der ros til Danmark fra dir...

Slettet Bruger,

10/01/2008

Danmark er på en række punkter et mere socialdemokratisk land end Norge, viser en norsk sammenligning, men alligevel er der ros til Danmark fra direktøren for den norske liberalkonservative tænketank Civita. Rosen kan måske komme bag på en og anden borgerlig kulturkæmper herhjemme, men ikke desto mindre mener Kristin Clemet, der tidligere har været minister, at både aviserne og det intellektuelle debatklima er bedre i Danmark end i Norge.

"Danmark er et intellektuelt meget mere levende samfund end Norge. Et er at aviserne er meget bedre, men det er også sådan, at samfundskritikken kommer både fra højre og venstre. I Norge kommer kritikken stort set kun fra venstre. At journalisterne gik til angreb på mig med venstrekritiske spørgsmål, da jeg sad i regering, er ikke uventet, men det som er underligt er, at når vi nu har en rødgrøn regering, så er det for det meste ikke højrekritiske spørgsmål," siger Kristin Clemet til dagogtid.no.

Hun mener, at Muhammed-krisen var med til illustrere forskellen på Danmark og Norge, hvor regeringen viste større eftergivenhed end den danske.

"Dronning Margrethe holdt nytårstale og tog et meget klarere standpunkt end den norske regering gjorde," tilføjer Kristin Clemet.

Hendes opsang til nordmændene kommer bl.a. i protest mod, at Danmark efter hendes opfattelse omtales alt for negativt i de norske medier, bl.a. i NRK, det norske stats-tv og -radio.

[email protected]

Kilde: