Nordkorea: Ugeløn i bøde for at gå med bukser

Nordkoreanske kvinder risikerer at blive idømt tvangsarbejde eller en bøde på 700 kwon, svarende til en ugeløn for en gennemsnitsarbejder, hvis de ...

Slettet Bruger,

24/07/2009

Nordkoreanske kvinder risikerer at blive idømt tvangsarbejde eller en bøde på 700 kwon, svarende til en ugeløn for en gennemsnitsarbejder, hvis de bliver taget iført bukser. Det rapporterer den sydkoreanske menneskerettighedsgruppe Guds Venner, skrver nyhedsbureauet AFP.

"Kvinder bliver beordret til at bære nederdel på offentlige steder og i gaderne, hvad der er til stor gene for dem, da de ofte arbejder under hårde betingelser," siger gruppens direktør Lee Seung-Yong til AFP.

Ifølge Guds Venner står særlige moralpatruljer fra studenterforeninger og kvindeorganisationer vagt på gaderne om morgenen og i frokosten, i forsøget på at fange eventuelle dresscode-overtrædere.

Uriminzokkiri, en officiel nordkoreansk hjemmeside, skrev i mandags, at Kim Jong-Il tilbage i 1986 udstedte et dekret, der opfordrede kvinder til at bære traditionel koreansk påklædning.

"Den kære leder har sagt, at national karakter ikke kun viser sig i sprog, etikette og moral, men også i påklædningen," skrev man på hjemmesiden.

[email protected]

Kilde: