Nordjyske politikere anmeldes for patientsnyd

Patienter, som venter på behandling i Nordjylland, bliver snydt, fordi de ikke får at vide, at de - endnu - har ret til at komme på f

Slettet Bruger,

17/09/2008

Patienter, som venter på behandling i Nordjylland, bliver snydt, fordi de ikke får at vide, at de - endnu - har ret til at komme på f.eks. privathospital. Det mener to af landets store patientforeninger, som nu har meldt politikerne i Region Nordjylland til politiet, skriver Ritzaus Bureau.

"Når Folketinget til oktober suspenderer det udvidede frie sygehusvalg ved at ændre sundhedsloven, må vi nødtvunget acceptere det. Men indtil da er disse lovbrud og fiflerier helt utålelige," siger Karsten Skawbo-Jensen fra Patientforeningen Danmark til Ritzau.

Problemet er, at regionen udsender breve til de ventende patienter uden at påføre dem en dato for behandling, og når denne dato mangler, så kan patienten ikke konstatere, at garantien om behandling inden for en måned er overskredet. Dermed mangler patienten den nødvendige dokumentation for at bruge regeringens fritvalgsordning.

I Nordjylland mener regionen imidlertid ikke, at den kan give en sådan dato, før den har lavet en række aftaler med de private sygehuse.

[email protected]

Kilde: