Nordens forbrugerombudsmænd har rottet sig sammen imod SMS-lån

Der har i længere tid eksisteret de såkaldte SMS-lån i Sverige og Finland

Slettet Bruger,

21/03/2008

Der har i længere tid eksisteret de såkaldte SMS-lån i Sverige og Finland. I Danmark er lånene et nyere fænomen, og i Norge er det på vej.

Det fungerer ved, at man efter en kreditgodkendelse, sender en SMS til låneformidleren, der efterfølgende sætter beløbet ind på din konto. Lånet skal så typisk betales tilbage efter 14 dage eller en måned. Lånet har et fast gebyr i stedet for en rente, hvilket går, at den effektive årlige rente er væsentlig højere, end ved mere traditionelle lån. Beløbene er relativt små og et nye lån kan typisk kun optages når det tidligere lån er betalt.

Denne låntype er faldet Forbrugerombudsmanden så meget for brystet, at han onsdag anmeldte SMS-låns virksomheden, KvikLån til politiet.

Ifølge business.dk har de nordiske forbrugerombudsmænd besluttet sig for at holde et ekstra øje på de virksomheder, der udbyder denne service. Det sket på et møde i Lillehammer i Norge, hvor alle nordens fem forbrugerombudsmænd mødtes.

"Vi er enige om, at vi vil holde øje med det her i 2008. Vi vil holde hinanden løbende opdateret på, hvad der sker i sagaerne, så vi kan give en ordentlig forbrugerbeskyttelse," forklarer den danske forbrugerombudsmand, Henrik Øe til business.dk.

Han vil ikke udelukke, at der kan komme en henvendelse til rette minister med henblik på en lovstramning, når de er færdige med at vurdere de aktuelle sager.

Henrik Øe fortæller, at der er en række uafklarede forhold omkring SMS-lånene. Derfor forsikrer han, at SMS-virksomhederne bliver gået efter med en tættekam.

"Man kan roligt gå ud fra, at vi går det her efter i sømmene," siger Henrik Øe.

[email protected]

Kilde: