Nobel-prisvinder: "Jeg forstår ikke den danske tro på vindenergi"

Den tidligere Nobel-prisvinder Jack Steinberger, der arbejder som forsker ved forskningsorganisationen CERN, er i disse dage i Danmark, hvor han sk...

Slettet Bruger,

06/09/2009

Den tidligere Nobel-prisvinder Jack Steinberger, der arbejder som forsker ved forskningsorganisationen CERN, er i disse dage i Danmark, hvor han skal deltage i en konference, der forsøger at pege på de forretningsmuligheder, som klimaudfordringerne medfører. I den forbindelse har han talt med business.dk, til hvem han retter en skarp kritik af Danmarks og andre nationers satsning på vindenergi.

"Jeg forstår ikke den danske tro på vindenergi. Selv de mest positive vindmølleudviklere må melde pas, når det drejer sig om at lagre vindmøllestrøm. Det er på forsøgsplan muligt, men spildprocenten er enorm, og ingen ved rigtigt, hvordan man skal kunne gøre det i stor skala. Mange sætter deres lid til, at elbiler vil kunne fungere som opmagasinering for vindenergien. Men det kan slet ikke nå et omfang, hvor det er realistisk, at man kan erstatte det enorme energibehov, som Europa i dag får dækket ved fossile brændstoffer," siger Jack Steinberger til business.dk.

Steinberger opfordrer i stedet vestlige politikere til at satse på solenergi, der er en langt mere stabil energikilde. Ved at investere "ikke under 500 milliarder euro" vil al fossilt energi i Europa inden for de næste 15 til 30 år kunne erstattes af solenergi fra Afrika, mener forskeren.

[email protected]

Kilde: