Ni ud af ti høringssvar om autonomhus i Nordvest er negative

Borgere, boligforeninger og andre i Københavns nordvestkvarter har indsendt ikke mindre end 232 høringssvar om etablering af et såkaldt "ungdomshus...

Slettet Bruger,

30/04/2008

Borgere, boligforeninger og andre i Københavns nordvestkvarter har indsendt ikke mindre end 232 høringssvar om etablering af et såkaldt "ungdomshus" på Dortheavej i København NV. Og høringssvarene afslører en dyb modvilje mod overborgmester Ritt Bjerregaards idé om at give de autonome et gratis hus i området.

Ni ud af ti høringssvar er således negative, oplyste Bispebjerg Lokaludvalgs sekretariat på et møde i aftes for lokaludvalget. 204 er negative, 24 er positive, og 4 er neutrale.

"Ungdomshuset er ikke velkommen i Nordvest. I den kommende tid vil vi derfor arrangere protestmarcher og fortsætte vores underskriftsindsamling. Der kommer ikke ungdomshus uden massiv modstand," lyder en kommentar til høringssvarene fra de to konservative suppleanter til Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, som har organiseret modstanden autonomhusplanerne i København:

"Det er uhørt, at man favoriserer brostenskastende unge mennesker højere end de fredelige borgere, som skal leve ved siden af dem. Den fredelige kultur i Kulturhuset skubbes til side og borgerne skal leve med sikkerhedsrisikoen for at ungdomshuset går amok, næste gang de føler sig dårligt behandlet af samfundet."

En internetafstemning har vist et tilsvarende resultat som høringssvarene. Ud af 5.000 afgivne underskrifter fra borgere i Nordvest er mindre end en femtedel positive overfor at få et autonomhus til bydelen.

[email protected]

Kilde: