Ni-årig dreng flyttet i hemmelighed

"I øvrigt har vi fjernet jeres plejesøn

Slettet Bruger,

22/05/2008

"I øvrigt har vi fjernet jeres plejesøn." Sådan lød beskeden fra Langeland Kommune, der valgte at flytte en ni-årig dreng til en intitution. Drengen var taget på sommerferie hos sin biologiske mor, og plejefamilien fik ikke besked, før drengen var taget afsted. Det beretter jp.dk.

Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, kritiserer flytningen, som kommunen begrunder med "samarbejdsvanskeligheder" med plejeforældrerne. Problemerne var dog ikke alvorlige nok til, at det kunne forsvares at fjerne drengen uden at orientere familien - og i givet fald burde kommunen have redegjort for flytningen i et notat.

"Plejeforældrene har som udgangspunkt krav på at få at vide, at plejebarnet skal flytte. De har et naturligt og anerkendelsesværdigt behov for at få sagt farvel til hinanden på en ordentlig måde. Medmindre der er grund til at tro, at plejeforældrene for eksempel vil gå under jorden med barnet, eller der er grund til at frygte, at plejeforældrene vil lade deres utilfredshed med kommunens beslutning gå ud over plejebarnet, bør kommunen fortælle plejeforældrene om sin beslutning," siger Hans Gammeltoft-Hansen til jp.dk.

Glemte notat
Kommunen beklager, at der er sket fejl i sagen.

"Sagsbehandlerne har vurderet, at en forudgående orientering om flytningen kunne skabe problemer, men kommunen har undladt at udarbejde et notat med bevæggrundene for den beslutning. Det er normal procedure, og derfor undskylder vi naturligvis," siger kommunaldirektør Jørgen Christiansen til jp.dk.

Den ni-årige dreng fik efter anbringelsen på institutionen mulighed for at sige farvel til plejeforældrene.

[email protected]

Kilde: