Nej til tørklæder i retten

Regeringen er klar til et forbud mod religiøse symboler i de danske retssale

Slettet Bruger,

26/04/2008

Regeringen er klar til et forbud mod religiøse symboler i de danske retssale. ET forbud, der vil følge efter en undersøgelse af andre landes regler på området. Det skriver jp.dk. Fornylig fastslog Domstolsstyrelsen ellers i deres personalevejledning, at "der ikke er noget til hinder for, at ansatte ved Danmarks domstole kan bære tørklæde", men denne beslutning er ifølge avisens oplysninger blevet kritiseret af Anders Fogh Rasmussen på Venstres gruppemøde tidligere på ugen.

Derfor skal regeringen angiveligt på møde i koordinationsudvalget i næste uge tage stilling til en undersøgelse, der skal kigge på forbud mod politiske og religiøse symboler i andre lande. Justitsminister Lene Espersen var ude af landet i går og havde derfor ikke mulighed for at kommentere oplysninger. Til gengæld var den konservative gruppeformand Helge Adam Møller hjemme.

"Det er lidt mærkeligt, for nu at sige det diplomatisk. Man kan af og til grine af de engelske dommeres parykker, men det er jo et symbol på dommerens upartiskhed. Men med personalevejledningen siger man netop, at man godt kan symbolisere forskellige holdninger," siger Helge Adam Møller til jp.dk.

Også DF og Socialdemokratiet melder sig klar til at støtte et forbud mod religiøse symboler i retten.

[email protected]

Kilde: