Nationalregnskab skal revideres efter regnefejl

Slettet Bruger,

19/07/2007

Rettelse: Danmarks Statistik har pr. mail oplyst, at borsen.dk har rettet deres artikel, da de forkerte tal ikke er benyttet i 1. kvartals nationalregnskab. Vi beklager naturligvis fejlen.

Økonomerne var forbløffede, da Danmarks Statistik offentliggjorde, at beskæftigelsen i bygge- og anlægssektorenvar eksploderet til 207.500 i første kvartal af 2007, en stigning på 30.000 i løbet af måneder.
Men nu viser det sig at tallet var en regnefejl, den reelle beskæftigelse var i stedet 183.800, altså en forskel på 23.800 personer.

"Det var en teknisk fejl i forbindelse med første kvartal. Vi fandt den, da vi regnede op på andet kvartal, og har skyndt os at oplyse om den. Vi er frygtelig kede af det," siger Laura Lund Olsen, fuldmægtig i Danmarks Statistik, til borsen.dk.

Tallene bruges af økonomer i deres prognoser for Danmarks økonomi og indgår i nationalregnskabet, som nu må revideres. For Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen bekræfter regnefejlen hans vurdering af dansk økonomi.

"Den svagere udvikling i byggebeskæftigelsen er langt mere på linie med vores opfattelse af situationen, hvor vi mener at byggebranchen oplever en aktivitetsnedgang som følge af svaghederne på boligmarkedet," siger han.

Danmarks Statistiks tal fra andet kvartal, som skulle være fri for regnefejl, bekræfter vurderingen. Byggebeskæftigelsen er nu faldet til 181.100.

[email protected]

Kilde: