Nationalbanken kritiserer regeringens jobplan

Slettet Bruger,

08/10/2007

Regeringens jobplan med blandt andet fleksible pensionsregler, skattefritagelse for 64 årige og import af udenlandsk arbejdskraft, er alt for uambitiøs. Der skal strukturelle ændringer til for at forhindre overophedning, mener vicedirektør i Nationalbanken Anders Møller Christensen. Det skriver Berlingske Tidende.

Selvom han mener, at regeringens jobplan er et skridt i den rigtige retning, er skridtet for kort.

"Jobplanen ændrer ikke afgørende ved den aktuelle mangel på arbejdskraft. Mange af forslagene er også noget, der først vil virke på længere sigt. Den slags tager tid," siger Anders Møller Christensen til Berlingske Tidende.

Fare for overophedning
Ifølge Anders Møller Chirstensen, skal der dybe strukturelle ændringer til, hvis arbejdsstyrken skal øges og den akutte mangel på arbejdskraft afhjælpes.

"De tidligere initiativer blandt andet med velfærdsaftalen har kun begrænsede effekter på arbejdsstyrken frem til 2020. Så man tager en risiko med den aktuelle noget ekspansive finanspolitik," siger han.

Dermed lægger Nationalbanken sig på linje med kritikken fra OECD, Det Økonomiske Råds vismænd, Dansk Industri, Cepos og sågar Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der alle har advaret mod økonomisk overophedning af dansk økonomi og rådet regeringen til at gennemføre finanspolitiske stramninger.

[email protected]

Kilde: