Narkomaner belønnes for at holde sig fra stofferne

Slettet Bruger,

18/10/2007

The National Treatment Agency (NTA) behandler narkomaner i England for et 500 millioner pund stort budget årligt. Det gør de blandt andet ved at belønne de af klienterne, der kan fremvise en urinprøve uden spor af stoffer i. Det skriver BBC News.

En undersøgelse af næsten 200 afvænningsklinikker i England viser, at narkomaner ofte bliver tilbudt ekstra metadon-rationer eller anti-depressiv medicin for god og ren opførsel. Sundhedsminister Dawn Primarelo har nu bedt om en redegørelse af sagen.

"Det er uacceptabelt, uetisk, det burde ikke ske, at receptpligtige stoffer og medicin bliver brugt, eller foreslået brugt, som incitamenter eller tilbageholdt som straf som en del af et behandlingsprogram," udtaler Primarelo.

En tredjedel af klinikkerne i undersøgelsen fortæller, at brugere med stoffrie urinprøver kan blive tilbudt ekstra rationer af deres stofsubstitution, metadonen. Enkelte steder tilbyder også rabatkuponer i retur for en ren stoftest.

"Der er en række behandlingsmetoder forbundet med stofmisbrug i dette land, der ikke er, som vi gerne ville have de skulle være," siger NTA´s nationale chef Paul Hayes, der lover at stramme op på de lokale behandlingssteders bolchepædagogik.

[email protected]

Kilde: