Næsten alle dollarsedler i USAs byer har spor af kokain på sig

Den amerikanske forbundsregerings krig mod stoffer har stået på i årtier nu, men lige lidt har det tilsyneladende hjulpet

Slettet Bruger,

18/08/2009

Den amerikanske forbundsregerings krig mod stoffer har stået på i årtier nu, men lige lidt har det tilsyneladende hjulpet. I hvert fald viser en ny undersøgelse foretaget af den amerikanske sammenslutning af kemikere, at 90 procent af alle dollarsedler i USA's byer bærer spor af kokain. Det skriver Ritzaus Bureau.

For blot to år siden viste en tilsvarende undersøgelse, at kun 67 procent af sedlerne havde spor af kokain på sig. Sammenrullede pengesedler bruges af mange kokainbrugere som et lille rør til at sniffe kokainen, men pengesedler kan også få kokain på sig ved i en tegnebog at have været i kontakt med andre sedler, som har været brugt til formålet.

Byer i Canada, Brasilien, Kina og Japan er også blevet undersøgt, og i Canada og Brasilien var der spor af kokain på næste lige så mange sedler som i USA, mens Kina med 20 procent og Japan med 12 procent lå betydeligt lavere.

[email protected]

Kilde: