Nørrebro demonstrerer mod venstrevold

Slettet Bruger,

05/09/2007

Borgerne på Nørrebro kunne søndag igen vågne op til raserede gader, smadrede vinduer og udbrændte biler. Og nu har de fået nok. Tre netværk slår sig sammen og vil på torsdag demonstrere mod volden, skriver Ritzau.

"Vi vil ikke finde os i, at der kommer en gruppe destruktive unge og brænder vores bydel af," siger Martin Stahl fra moddemonstrationens pressegruppe.

Torsdag er sidste dag i den såkaldte "Aktionsuge 69" og her vil 69 forskellige adresser i København agere startsted for nye demonstrationer til fordel for et ungdomshus. Martin Stahl frygter dog ikke, at beboernes moddemonstration vil provokere de unge til at kaste med sten og flasker efter dem. Og han mener bestemt heller ikke, at de ved at gå gaden ryger ned på voldsmagernes niveau.

"Forskellen er, at vi ikke bruger vold. Hvis vi gør noget, bliver det at bruge vandballoner for at slukke bål. Vi ligger lige en tand over deres niveau - men vi bliver jo nødt til at tale deres sprog, siger han.

Beboerne på Nørrebro følger med torsdagens demonstration den opfordring, den radikale Manu Sareen kom med forleden om at vise den folkelige modstand mod vold. Demonstrationen mod vold får næppe deltagelse af Enhedslistens Morten Kabell, der har kaldt det for "udenomssnak". Et nyt ungdomshus er ifølge Kabell det eneste, der kan løse konflikten.

[email protected]

Kilde: