Ny Alliances skatteforslag giver gevinst til alle

Slettet Bruger,

15/05/2007

Der er skattelettelser til alle, hvis Ny Alliances forslag om en maksimal indkomstsskat på 40 procent bliver ført ud i livet. Det viser en beregning foretaget af Danske Bank for Børsen.

Ny Alliances skatteforslag vil give dig 81.700 kr. i årlig besparelse, hvis du er boligejer og har en årsindkomst på 600.000 kroner. Der er 305.200 kroner at hente årligt, hvis du ejer en bolig til 6 millioner og tjener halvanden million årligt.

Også de lidt lavere indkomstgrupper vil få større rådighedsbeløb, hvis forslaget om fortsat stop på boligskatten og en sænkelse af marginalskatten til 40 procent gennemføres. En skolelærer med en årsindkomst på 300.000 kroner og en bolig til to millioner vil få et ekstra rådighedsbeløb på 17.100 om året. Er du lejer med en indtægt på 276.000 kroner, vil din gevinst være på 7.900 kroner.

Selv kontanthjælpsmodtageren vil kunne indkassere 2.100 kroner mere fra det offentlige, hvis skatteforslaget gennemføres. Det er dog slet ikke nok ifølge Socialdemokraterne, der i Børsen kalder forslaget "fuldstændigt skævt".

Anders Samuelsen, Ny Alliance, afviser Socialdemokraternes kritik og forklarer, at den eneste "sociale slagside", forslaget kan medføre, er, at flere kommer i arbejde på grund af de dynamiske effekter. Han mener ikke, konsekvenserne af de foreslåede skattelettelser er uretfærdige.

"Når genvinsten for en slagteriarbejder, som tjener 600.000 kr., er større end for kontanthjælpsmodtageren, så er det fordi slagteriarbejderen i dag betaler betydeligt mere i skat end kontanthjælpsmodtageren. Man kan ikke lave ændringer i skattesystemet og sænke skatten på arbejde, uden at dem, der i dag betaler meget i skat, vil få en relativt større fordel, end dem der betaler lidt i skat," siger Samuelsen til Børsen.

De konservatives skatteordfører Jacob Axel Nielsen har også svært ved at se problemet i, at bistandsmodtagerne "kun" bliver tildelt ekstra 2.100 kroner årligt.

"Så længe alle får mere, har jeg svært ved at se problematikken," udtaler han til Børsen.

Beregningerne er foretaget på baggrund af Ny Alliances udmeldning om at bevare skattestoppet på boligområdet og sænke marginalskatten til 40 procent ved at fjerne top- og mellemskat og sænke bundskatten, men beholde det nuværende bundfradrag og beskæftigelsesfradrag.

Kilde: