NA: Tilbagehold asylansøgeres løn

Trods voldsom modstand fra regeringen og Dansk Folkeparti står Ny Alliance fast på, at afviste asylansøgere skal have lov til at arbejde

Slettet Bruger,

25/01/2008

Trods voldsom modstand fra regeringen og Dansk Folkeparti står Ny Alliance fast på, at afviste asylansøgere skal have lov til at arbejde. Og i går sagde partileder Naser Khader, at partiet gerne tager et folketingsvalg om sagen, skriver berlingske.dk.

Et af budene på en løsning er, at de afviste asylansøgere får tilbageholdt en del af deres løn, som de først får udbetalt, når de rejser hjem. Men det er ifølge NA's integrationsordfører, Jørgen Poulsen, kun en af flere mulige løsninger, som partiet arbejder med.

"Vi overvejer, hvordan man kan lave et selvforsørgelsesprogram, hvor de arbejder på deres egen hjemsendelse. En konto er en af mulighederne," siger han til berlingske.dk.

"Vi ved godt, at vi ikke får hele vores partiprogram igennem. Men hvis de har det godt, viser erfaringer fra udlandet, at de er lettere at motivere til at tage hjem," siger Jørgen Poulsen.

En sjov idé
Hos Venstre kalder Søren Pind forslaget for "en sjov idé", men advarer mod at føre forhandlingerne gennem pressen.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup er mere afvisende: "Vi kigger på det, de kommer med. Men vi løser ikke problemet med arbejdstilladelser."

Selv om Ny Alliance i onsdags valgte at støtte op om regeringeni sagen om de afviste asylansøgere, er partiet klar til at udnytte sine afgørende mandater i de kommende måneder i sager om eksempelvis genindførelse af gruppeeksamen, barsel øremærket til mænd, støtte til DR og en Afghanistan-redegørelse, siger en af partistifterne, Anders Samuelsen.

"Jeg tror, det nu er gået op for V, K og O, at i virkelighedens verden er der meget stor risiko for, at de gentagne gange vil have et flertal imod sig, og det bliver de nødt til at handle efter," siger han til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: