NASA-chef tvivler på, at global opvarmning er et problem

Slettet Bruger,

01/06/2007

Administratoren af den amerikanske rumforskningscenter NASA, Michael Griffin, sætter i et interview med National Public Radio, npr.org, spørgsmålstegn ved om truslen fra den globale opvarmning er et akut problem.

"Jeg er klar over, at den globale opvarmning eksisterer. Jeg er bekendt med, at hovedparten af de samlede videnskabelige beviser understøtter påstanden om, at vi med 20% sikkerhed har haft en stigning i temperaturen på én grad celsius i løbet af det seneste århundrede. Jeg er også bekendt med de nyeste undersøgelser, der tilsynesladende har fastslået - ganske endeligt fastslået - konklusionen, at det er menneskeskabt. Om det er et problem på lang sigt, kan jeg ikke sige," siger Michael Griffin.

Tvivler du på, at det er problem, som menneskeheden må forsøge at løse?
"Jeg er ikke i tvivl om ... at der er en tendens til global opvarmning. Jeg er ikke sikker på, at det er rigtigt at sige, at det er problem, som vi må forsøge at løse. At gå ud fra, at det er et problem, er at gå ud fra, at nutidens klima er det mest optimale klima, det bedste klima vi kan have eller nogensinde har haft, og at vi derfor er nødt til at gøre ting, så det ikke ændrer sig. For det første tror jeg ikke, at det ligger i menneskers magt at sikre, at klimaet ikke ændrer sig, som millioner af års historie har vist. Og for det andet vil jeg gerne spørge, hvilke mennesker - hvor og hvornår - skal have det privilegie at beslutte at lige præcis dette klima, som vi har i har i dag, lige nu er det bedste klima for alle andre mennesker. Jeg synes, at det er en temmelig arrogant holdning at have."

OBO

Kilde: