NA-krav om flad skat

Slettet Bruger,

25/10/2007

Hvis Anders Fogh Rasmussen (V) vil have Ny Alliances støtte, kan det blive nødvendigt at tage skattelettelser mere alvorlige, end han hidtil har gjort. Ny Alliance, som flere meningsmålinger peger på som tungen på vægtskålen, vil lægge stor vægt på partiets forslag om en lav, flad skat, skriver Børsen.

"En skattereform er meget vigtig for os. Vi kan simpelthen ikke forestille os, at man kan løse velfærdssamfundets udfordringer, uden at man laver en massiv skattereform, der får skatten på arbejde ned på højst 40 pct. Det har vi sagt fra dag ét, og det mener vi stadigvæk," siger partiets medstifter Anders Samuelsen til Børsen.

Både Venstre og de Konservative underspiller skattelettelser i valgkampen, mens Dansk Folkeparti stritter imod med næb og kløer. Alligevel kan Ny Alliance bruge deres indflydelse til at sætte emnet på dagsordenen.

"Hvad der skal stå i et kommende regeringsgrundlag, må vi vente med at se, til vælgerne har talt. Men Venstre går ikke til valg på gyldne løfter om skattelettelser. Udgangspunktet er skattestoppet, og hvis der opstår muligheder, må vi se," siger Anders Fogh til Børsen.

[email protected]

Kilde: