NA-bagland vil have Samuelsen i front

Slettet Bruger,

15/11/2007

For få måneder, uger, sågar dage siden var der formentlig ikke mange i Ny Alliance, der havde forudset et slutresultat på fem mandater i Folketinget. Selv om det nye parti blev klar til valget og klarede spærregrænsen, så er der hørlig intern skuffelse. Og den går i høj grad ud over manden, der mere end nogen anden har skabt og tegnet partiet. Det fremgår af dagens Jyllands-Posten.

"Jeg mener ikke, at Naser Khader har formået at kommunikere klart nok. Når man kommunikerer i politik, skal man være meget klar i mælet, og det har han ikke været. I slutrunderne i fjernsynet kom han med lange forklaringer, når han blev presset. Jeg tror, at folk opfatter det som søforklaringer. Derfor er vores budskab røget i vasken," siger Lars Gotlieb Nielsen, formand for Ny Alliance i Nordsjællands Storkreds til Jyllands-Posten.

Løsningen kunne være at sende Anders Samuelsen længere frem. Naser Khader bør give plads til, at Anders Samuelsen kan blive partiets talmand, mener Lars Gotlieb Nielsen.

"Der skal ske noget, og jeg synes, at Anders Samuelsen skal på banen. Ellers bliver det meget svært at hive den i land næste gang," tror han.

Den samme melding får man fra partiets organisationsfolk i Nordjylland. Khaders optræden og udmeldinger forvirrede vælgerne og fik dem til at vælge det sikre, lyder vurderingen fra storkredsformand Helle Carlsson Christensen.
Også den vragede folketingskandidat Rene la Cour Sell kritiserer ledelsen. Synspunkter og udmeldinger fra partiet var ikke ordentligt koordineret og det kostede stemmer, mener han.

"Det handler om manglende professionalisme. De fleste vidste først, at de skulle være kandidater to dage efter valgudskrivelsen. Undervejs i debatter har jeg selv været i tvivl om, hvad jeg skulle mene om visse områder, fordi der ikke var tid til processen inden et valg. Det er en svaghed, at vi mister skarphed og får ytret holdninger, der er modsat hinanden," siger la Cour Sell til Jyllands-Posten.

Ingen af Ny Alliances partistiftere har ønsket at kommentere kritikken.

[email protected]

Kilde: