Muslimske trusler lukker kunstudstilling

Den danske kunstnergruppe Surrend, der laver satirsk-politiske kunst, har fået lukket deres udstilling i Berlin af sikkerhedsgrunde

Slettet Bruger,

29/02/2008

Den danske kunstnergruppe Surrend, der laver satirsk-politiske kunst, har fået lukket deres udstilling i Berlin af sikkerhedsgrunde. Det oplyste tyske myndigheder i følge TV2 i går.

Ifølge arrangørerne af udstillingen, Kunstforeningen Tiergarten, var årsagen, at "opbragte muslimer" tirsdag havde forårsaget forstyrrelser på udstillingen, da de krævede fjernelsen af en af Surrend's 21 plakater.

"Dette blev fulgt op af konkrete trusler om vold, hvis dette ikke skete," oplyser kunstforeningen.

Dumme sten
Genstanden for de opbragte muslimers vrede var et billede af stenen Kaba i Mekka, der af muslimer anses for at være hellig. Billedet var ledsaget af teksten "dumme sten". På udstillingen findes også et billede af en mand med en jødekalot med teksten "dumme hue".

Udstillingen blev åbnet sidste fredag af formanden for Berlins Kunstakademi, Klaus Staeck, der betegner truslerne mod udstillingen som fuldstændige uacceptable.

"Muslimer i Europa må acceptere, at de ikke kan censurere en kunstudstilling i et galleri," siger Kunstforeningen Tiergarten ifølge TV2 i en pressemeddelelse.

SWINE
Kunstgruppen har tidligere placeret en annonce i Tehran Times under dække af at ville støtte Irans ret til atomvåben. Billedet, der kan ses herunder, indeholder det skjulte besked "SWINE" (svin) til den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad.[email protected]

Kilde: