Muslimske lande fortsætter uforsonlig linje op til Durban II

Med Pakistan som pennefører har de islamiske lande nu fremlagt en resolution for FN's Menneskerettighedsråd , der skal beskytte religioner mod krit...

Slettet Bruger,

13/03/2009

Med Pakistan som pennefører har de islamiske lande nu fremlagt en resolution for FN's Menneskerettighedsråd , der skal beskytte religioner mod kritik og forhånelse. Det skriver berlingske.dk. I resolutionen, beskriver forslagsstillerne religiøs forhånelse som ""et alvorligt angreb på menneskelig værdighed", og "en tilskyndelse til religiøst had og vold". Man udpeger Islam som særligt udsat og opfordrer medlemslandene til at forhindre forhånelsen med lovgivning.

Dele af ordlyden i resolutionen er identiske med formuleringer i udkastet til sluterklæringen for Durban II-konferencen. Det viser, at Danmark bør følge andre landes boykot af konferencen, mener chefjurist i CEPOS Jakob Mchangama.

"Med resolutionen ønsker de islamiske lande at begrænse ytringsfriheden, og det viser, at de ikke er indstillet på et kompromis i forhandlingerne op til Durban-2 topmødet. Derfor bør Danmark nu også boykotte Durban-2, siger Jacob Mchangama til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: