Muslimske børn som religiøst politi under ramadanen

Flere danske folkeskoler rapporterer nu om religiøs chikane

Slettet Bruger,

13/09/2008

Flere danske folkeskoler rapporterer nu om religiøs chikane. Der er ortodoske muslimske elever, der nidkært overvåger om andre muslimske børn overholder fasten under ramadanen. Det skriver kristeligt-dagblad.dk. En af skolerne er Hillerødgade Skole i København.

"Nogle af de børn, som faster, kritiserer de børn, som ikke faster. Derfor har vi besluttet, at børn, der faster, udelukkes fra kantineområdet. For der skal være plads til at spise i kantinen, uden at man bliver påduttet en holdning," siger sundhedsfaglig projektleder Marika Jensen til kristeligt-dagblad.dk.

Også flere århusianske skoler nikker genkendende til fænomenet, som ifølge lektor og ph.d. i religionssociologi ved Århus Universitet, Lone Kühle, har en voksen parallel, når muslimske kassedamer konflikter om tørklæde eller ej. En af forklaringer er Islams status som minoritetsreligion i Vesten, mener hun.

"Almindelige muslimer går rundt og pådutter folk en bestemt form for islam. Det hænger sammen med, at der ikke er andre til at gøre det i Danmark. Hvis man forestillede sig, at vi havde en mufti i landet, som sagde, hvordan man skulle forholde sig under ramadanen, så havde muslimerne nogle holdepunkter - men nu er det op til den enkelte, og det giver mange fortolkninger og sammenstød," siger Lone Kühle til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: