Muslimsk uenighed om valgdeltagelse

Slettet Bruger,

07/11/2007

Den islamistiske organisation Hizb ut-Tharir er i fuld gang med at overbevise danske muslimer om, at der ikke skal stemmes ved næste tirsdags folketingsvalg. Det skriver Nyhedsavisen.

"Der er ingen islamisk legitimitet til stede, for at muslimer kan deltage i demokratiske valg. Det eneste, der står tilbage for muslimerne, er at støtte op om det ideologiske kompromisløse kald til Islam og at anstrenge sig for tilbagevendelsen af Al-Khilafah," skriver et ledende medlem af bevægelsen, Cemil Özdemir, på Hizb ut-Tahrir-hjemmesiden Khilafah.dk.

Mens Hizb ut-Tahrir altså vælger at boycotte valget, så skal en del af deres muslimske trosfæller, mere præcist 30-40 af landets imamer, en af de nærmeste dage samles til stor møde for at drøfte deres holdning til valget. En fælles anbefaling af at stemme på for eksempel Asmaa Abdol-Hamid kan ifølge avisen blive en udgang af mødet, og det kan få stor betydning for Enhedslistens muligheder for at klatre over spærregrænsen.

"Jeg synes, at det er naturligt, at vi som imamer, på lige fod med alle andre, præster som mekanikere, blander os i valget, men hvilken anbefaling vi ender med at komme med, ved jeg ikke. Jeg hæfter mig bare ved, at de fleste lærde og muslimske foreninger i Danmark, også Muslimernes Fællesråd, anbefaler muslimerne at stemme på tirsdag," siger Abdul Wahid Pedersen, der er en af de imamer, der vil deltage i mødet i København.

[email protected]

Kilde: