Muslimer vil igen demonstrere imod ytringsfrihed i København

Arrangører, der kalder sig "Muslimer i Danmark", inviterer ifølge Nyhedsavisen til demonstration imod ytringsfrihed på Christiansborg Slotsplads på...

Slettet Bruger,

04/03/2008

Arrangører, der kalder sig "Muslimer i Danmark", inviterer ifølge Nyhedsavisen til demonstration imod ytringsfrihed på Christiansborg Slotsplads på fredag. Angiveligt forventes der omkring 1.000 deltagere, som opfordres til at "mødes hånd i hånd".

"Vi skal fortælle magthaverne ved denne samling, at vi ikke ønsker en anarkistisk ytringsfrihed, der udsletter enhver form for tolerance og moralløshed over for religionerne," lyder det fra arrangørerne, skriver Nyhedsavisen.

Det er avisernes genoptrykning af Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen, som har vakt de demonstrerende muslimers vrede og krav om indskrænkning af ytringsfriheden.

"I dag udgør muslimerne en betydelig del af samfundet, og de føler sig sammen med de øvrige muslimer verden over hånet og såret på baggrund af genoptrykningen af de satiriske tegninger af deres profet, Muhammed," skriver arrangørerne.

Politiet bekræfter over for Nyhedsavisen, at der er anmeldt demonstration, og fortæller at ordensmagten vil møde talstærkt op.

[email protected]

Kilde: