Muslimer tager afstand fra al-Qaedas dødstrusler

Slettet Bruger,

17/09/2007

Flere betydende muslimske organisationer lægger nu distance til seneste al-Qaeda trusler i den svenske Muhammed-sag. Det oplyser Ekot, et radioprogram på Sveriges Radio. Det europæiske fatwaråd vil inden for de nærmeste dage udfærdige en fatwa, der tager afstand fra truslerne.

"Vi er ikke enige i det al-Qaeda har sagt. Vi synes ikke man skal dræbe nogen på grund af det her, for det er ikke Islam, Islam tillader ikke det her," siger rådet generalsekretær Hussein Halawa, der samtidig takker den svenske regering for at have håndteret sagen godt ved blandt andet at søge dialog med Sveriges muslimske råd.

En svensk professor i islamologi mener, at fatwaen kan få stor betydning.

"Det her råd og dets leder Yusuf al-Qaradawi må man sige står ganske tæt på de islamistiske bevægelser, og at det er dem som tager afstand fra de her ekstreme og voldsfikserede grupper, tror jeg er meget vigtigt," siger professor Jan Hjärpe.

Også den europæiske føderation for islamiske organisationer i Europa har taget afstand til al-Qaeda. Organisation har skrevet et kommuniké, som er blevet rundsendt til det meste af den muslimske verden, hvori man fordømmer dødstruslerne.

[email protected]

Kilde: