Museer sover i timen - har endnu ikke sikret sig Muhammed-tegninger

Slettet Bruger,

06/10/2007

Der er gået mere end to år siden 12 små tegninger af en turbanklædt mand satte Mellemøsten i brand. Alligevel har ingen danske museer gjort noget forsøg på at anskaffe eller udstille de historiske tegninger, beretter Nyhedsavisen.

"Det er tankevækkende. Jeg mener, at et stort dansk museum burde indsamle de tegninger. Normalt står de i kø for at få fat i effekter af stor historisk værdi. Og ligegyldig hvordan man vender og drejer det, så var dette ikke bare danmarkshistorie, det var verdenshistorie," siger kulturredaktør på Jyllands-Posten, Flemming Rose, der trykte de 12 karikaturer af profeten Muhammed.

Museernes manglende interesse undrer lektor i historie, Niels Kayser Nielsen fra Aarhus Universitet.

Skammeligt
"Tegningerne skal for alt i verden bevares. Og det bør der helt klart gøres noget aktivt for. Det vil simpelthen være skammeligt, hvis de går tabt eller bliver glemt."

Nationalmuseets direktør, Carsten U. Larsen, er enig og vil nu tale med en række andre danske museer for at finde ud af, hvem der skal sikre tegningerne. Han er også villig til at udstille tegningerne på sit eget museum, dog "først når vi har en anledning, der egner sig til det," siger han.

[email protected]

Kilde: