Mulighed for sort arbejde tiltrækker unge til håndværkerfag

Hver tredje af landets kommende håndværkere siger, at det har "væsentlig betydning" for deres karrierevalg, at de som håndværkere har mulighed for ...

Slettet Bruger,

03/12/2008

Hver tredje af landets kommende håndværkere siger, at det har "væsentlig betydning" for deres karrierevalg, at de som håndværkere har mulighed for at tjene ekstra penge uden at betale skat af dem. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Capacent-Epinion ifølge Jyllands-Posten har foretaget for erhvervsorganisationen DI blandt kommende eller nyligt uddannede håndværkere som f.eks. tømrere, murere og elektrikere.

Ifølge DI er det endnu et argument for at lette skatten på arbejde.

"Det bunder reelt i, at den økonomiske motivation for at udføre sort arbejde er meget høj i det danske samfund. Det er ikke noget, man fjerner let, men at det har en så markant placering vil kunne påvirkes af et anderledes skatteregime," siger direktør i DI Lars Goldschmidt til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen viser, at der er stor accept af sort arbejde på erhvervsuddannelserne. Hver anden mener således, at det er helt i orden.

"I Danmark er vi jo normalt meget lovlydige. I forhold til det har vi et stort omfang af sort arbejde, selv om den sorte økonomi er større i andre lande, hvor lovgivningen snarere ses som en hensigtserklæring," siger Lars Goldschmidt.

[email protected]

Kilde: