Ømskindethed over Muhammed-tegninger årsag til terrorplaner

Slettet Bruger,

05/09/2007

Mere end noget andet er det 12 tegninger, der kan have givet al-Qaeda et motiv for terrorangreb på dansk jord. Det siger en terrorekspert til Berlingske Tidende i en kommentar til PETs oplysninger om, at bin-Ladens terrorgruppe skulle være indblandet i den aktuelle terrorsag.

"Med deltagelsen i Irak-krigen og på grund af det danske bidrag i Afghanistan er Danmark mere profileret end vore nabolande. Men det er især Muhammed-sagen, der eksponerer Danmark,« siger Lars Erslev Andersen fra Center for Historie ved Syddansk Universitet.

Han peger blandt andet på, at Osama bin-Laden harcellerede kraftigt mod tegningerne i en tale om verdens tilstand i 2006.

"Osama bin Laden opregner tre slags angreb, som islam udsættes for. Det ene er militære angreb, som i de palæstinensiske områder, Afghanistan, Irak og Sudan. Den anden form for angreb er økonomiske, og den tredje er kulturelle, og de er de værste, anfører bin Laden i sin tale. Så tegningerne ligner den mest oplagte grund til, at al-Qaeda skulle slå til i Danmark," siger Lars Erslev Andersen.

To sigtet - seks løsladt
I går aftes blev to 21-årige mænd varetægtsfængslet i terrorsagen, sigtet for forsøg på at gennemføre en terrorhandling. De to sigtede kommer fra Avedøre og Nørrebros Nordvestkvarter og har ifølge politiet anskaffet sig effekter til brug for fremstilling af bomber, der skulle eksplodere på et endnu ukendt sted.

Seks andre mænd i alderen 19-29 år sigtet for forsøg på terror, men er blevet løsladt efter endt afhøring.

[email protected]

Kilde: