Muhammed-tegninger på udstilling

Slettet Bruger,

17/12/2007

Besøgende på Mediemuseet på Brandts Klædefabrik vil snart kunne beundre Muhammed-tegningerne, såvel som de trusselsbreve, som de affødte. Det skriver Nyhedsavisen.

I alt 40.000 breve, tegninger og aviser er blevet udlånt af Jyllands-Posten og skal bruges i en udstilling om ytringsfriheden.

"Vi har længe gået og talt om, at vi gerne ville lave en udstilling om ytringsfrihed. Det er sådan set ikke på grund af Muhammed-tegningerne, at vi laver udstillingen. Men de skal selvfølgelig med, fordi de er aktuelle," siger direktøren for Danmarks Mediemuseum, Ervin Nielsen, til Nyhedsavisen.

Værne om ytringsfriheden
Det er en rigtig god idé, lyder det fra lektor ved Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, Mehmet Ãœmit Necef.

"Den kan give både danskere og udlændinge en mulighed for at gennemtænke, hvad der skete under Muhammed-krisen. Desuden viser udstillingen, at vi skal værne om ytringsfriheden," siger Mehmet Ãœmit Necef.

"Yderst interessant"
Hos Institut for Menneskerettigheder håber man, at udstillingen vil "nuancere ytringsbegrebet".

"Det er meget positivt, at der kommer en udstilling, der forhåbenlig kan åbne diskussionen for, hvordan man kommunikerer i en global verden. Jeg er meget positiv over for udstillingen og tror ikke, at den vil puste til ilden. Hvis museet formår at nuancere ytringsbegrebet, bliver det en yderst interessant udstilling, som jeg selv gerne vil opleve," siger direktør Morten Kjærum til Nyhedsavisen.

Udover Muhammed-tegningerne vil udstillingen også indeholde udsendelser eller avisartikler, der har udløst en krise og udfordret ytringsfriheden i pressen.

[email protected]

Kilde: