Muhammed-tegninger ikke med i demokratikanon

Muhammed-tegningerne har fået hele verden til at diskutere, om der skal være grænser for ytrinsgfrihed eller ej, men de er ikke med i den demokrati...

Slettet Bruger,

11/03/2008

Muhammed-tegningerne har fået hele verden til at diskutere, om der skal være grænser for ytrinsgfrihed eller ej, men de er ikke med i den demokratikanon, som et udvalg, som regeringen har nedsat, i morgen barsler med, erfarer Ritzaus Bureau. Her har man nemlig sat en tidsgrænse for de kanoniserede værker ved år 2000 for ikke at komme for tæt på nutiden.

I oktober sidste år forlod professor Henning Koch ellers udvalget, fordi han forventede, at tegningerne ville komme med og dermed få en ophævet status i den danske demokratiske historie. Muhammed-tegningerne er fra 2005, men de er dog omtalt i et afsnit, der handler om den såkaldte Rushdie-sag. Udvalget har nemlig kanoniseret sagen om den britiske forfatter Salman Rushdie, der i mange år har levet med dødstrusler fra muslimer på grund af sin bog "De sataniske vers".

Undervisningsminister Bertel Haarder, der har været med til at nedsætte kanonudvalget, har ingen problemer med, at Muhammed-tegningerne ikke er med.

"Jeg har overhovedet ingen ønsker om at gøre mig klogere end udvalget. Det er et meget klogt udvalg. Hvis de har udeladt Muhammedtegningerne, så er det efter moden overvejelse, det er jeg helt sikker på," siger han til Ritzau.

Samtidig konstaterer ministeren, at han ikke synes, at spørgsmålet om tegningernes tilstedeværelse i kanonen er særligt relevant.

[email protected]

Kilde: