Mor til dræberdrenge: Undskyld, men det er også samfundets skyld

Moderen til to af de drenge, der onsdag eftermiddag slog en 16-årig dreng ihjel på Amager, sagde i går undskyld til ofret og hans efterladte

Slettet Bruger,

22/03/2008

Moderen til to af de drenge, der onsdag eftermiddag slog en 16-årig dreng ihjel på Amager, sagde i går undskyld til ofret og hans efterladte. Men hun tøvede ikke med at gøre de sociale myndigheder medskyldige i, at det er kommet så vidt.

"Undskyld. Jeg kan slet ikke fortælle, hvor ondt det her gør i mit hjerte. Det er så forfærdeligt. Det er den største smerte, en mor og far kan føle. Jeg ville ønske, jeg kunne give dem deres barn tilbage," sagde moderen i aftes TV2/News, inden hun fortsatte:

"Det her kunne være undgået, hvis bare vi havde fået den hjælp, vi havde bedt om. Jeg har igen og igen bedt de sociale myndigheder om hjælp, men de har intet gjort. For et halvt år siden bad jeg om at få ham (den 15-årige der ifølge politiet førte køllen, red.) anbragt, fordi han havde truet mig, men da jeg mødte op sagde de, at det havde de ikke ressourcer og tid til at tage sig af."

For tre uger siden bankede en af de betjente, hun kendte i forvejen på døren. Han fortalte, at nu var den 15-årige dreng blevet taget i en bil.

"Han sagde, at nu ville han skrive et brev til de sociale myndigheder for at få dem til at gribe ind. Så kom der endelig et brev fra myndighederne, hvor de indkaldte til et møde den 26. marts. Det er i næste uge. Men nu er det for sent," sagde moderen.

Søren Pind: Nul tolerance
Søren Pind, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre, og som ved kommunalvalget i 2005 førte kampagne for mere konsekvens overfor unge kriminelle i København, mener, at kommunen skulle have grebet ind tidligere.

"Allerede under valgkampen 2005 sagde jeg, at det eneste svar er nultolerance over for disse unge utilpassede. Men der er intet gjort, og siden er volden bare eskaleret," siger Søren Pind til Jyllands-Posten: "Ingen fødes onde eller forbryderiske, men hvis man ikke tager tingene alvorligt, udvikler det sig. Nultolerance betyder i mine øjne, at når der begås hærværk på en skole, skal hærværksmagerne tvinges til at diskutere det med klassekammeraterne, tvinges til at rydde op efter sig og gøres økonomisk ansvarlige. På samme måde hvis nogle slår på læreren eller sviner læreren til, så skal konsekvensen være tydelig. Det kan være i form af, at politiet kommer på besøg derhjemme, og i yderste konsekvens skal de unge fjernes fra hjemmet, hvis forældrene ikke kan styre dem."

I Københavns Kommune får de unge det indtryk, at de kan gøre, hvad de vil, mener Søren Pind:

"Det udspringer i København, og kommunen sender et overordnet signal til de unge om 'tag jer selv til rette'. Det er noget af det værste, for selv om børn er søde og kloge, så er de ikke rare at møde, hvis de får indtrykket af, at de har magten i det offentlige rum."

[email protected]

Kilde: