Mor fra Mors vil være rugemor

For Sille Nielsen vejer kærligheden til datteren Sofie tungere end danske regler og forbud

Slettet Bruger,

10/01/2008

For Sille Nielsen vejer kærligheden til datteren Sofie tungere end danske regler og forbud. Sofie Nielsen fra Mors kan ikke selv få børn, men hendes mor har indvilliget i at bære og føde Sofies barn. Det skriver jp.dk.

I Danmark er det forbudt at befrugte kvinder, der vil være rugemødre. Derfor må 22-årige Sofie, hendes 26-årige kæreste Michael Korsgaard og mor Sille rejse til Rusland, hvor en klinik står klar til at opfylde parrets drøm om et biologisk barn.

"Det er en stor gave, som vi er meget taknemmelige for. Jeg har altid haft et meget tæt forhold til min mor, og vi har talt åbent om, hvad dette vil indebære. Vi er alle tre fuldt afklarede om, at det bliver vores barn uanset hvad," siger Sofie Nielsen til jp.dk.

Tætte bånd
Sofie er født uden livmoder, men med tilsyneladende velfungerende æggestokke. Moderen lægger derfor blot livmoder til ægget, der forinden er blevet befrugtet af kæresten Michael. Selv glæder Sille sig til at bringe sit eget barnebarn til verden.

"Selv er jeg færdig med at få børn, men vil gerne gøre det her for Sofie og Michael. Selvfølgelig vil jeg få nogle særlig tætte bånd til dette barn, men gør det noget. Det er jo mit barnebarn," siger hun.

"Lav reglerne om"
Når barnet kommer til verden, er Sofie og Michael nødt til at adoptere det. De mener, at det danske forbud er en hindring, snarere end en hjælp.

"Det bliver selvfølgeligt underligt at skulle adoptere sit eget barn. I det taget bør reglerne laves om og tilpasses verden, som den ser ud i 2008," siger de til jp.dk og undrer sig over, at lesbiske kan få hjælp til kunstig befrugtning, når de ikke må bruge et nærtstående familiemedlem som rugemor.

[email protected]

Kilde: