Mor Skaarup: B. S. Christiansen ville være nyttig i bandeindsatsen

Mens DF's retspolitiske ordfører Peter Skaarup i dag har gjort sig til talsmand for, at regeringen samler flere ministeriers indsats mod bandeprobl...

Slettet Bruger,

18/10/2009

Mens DF's retspolitiske ordfører Peter Skaarup i dag har gjort sig til talsmand for, at regeringen samler flere ministeriers indsats mod bandeproblemer i ét bandekontor, kommer hans mor Birthe Skaarup, der stiller op til Borgerrepræsentationen ved valget i november, med sit utraditionelle forslag til at løse bandeproblemerne. Det skriver P4 København.

Eks-soldater skal være med i særlige anti-bandekorps, hvor de sammen med gadearbejdere og pædagoger skal hive fat i de unge.

"Vi tror, at den slags mennesker kan være med til at løse bandeproblemerne. De kan på en god og jovial måde få de unge mennesker til at forstå, at det er en gal vej, de er ude på," siger Birthe Skaarup til P4 København.

Skaarup nævner selv B.S. Christiansen som en type, der kunne være nyttig i kampen mod bander. Hun understreger samtidig, at soldaterne ikke skal være bevæbnede. De er blot særligt velegnede til opgaven på grund af deres erfaringer med konflikthåndtering, mener hun.

Det er man dog ikke helt enig i hos Centralforeningen for Stampersonel.

"Jeg ved ikke, hvad de har forestillet sig, men jeg tror nok, at det er bedst, at politiet ordner de ting her. Hvis politiet passer deres opgaver, så passer soldaterne de opgaver, som de er gode til, og så blander man ikke tingene sammen," siger foreningens formand Jesper Hansen til P4 København.

[email protected]

Kilde: