Modstand mod autonomhus på en regnvåd eftermiddag i Nordvest

Af Ole Birk OlesenEt godt råd til de autonome, hvis de får et nyt klubhus på Frederikssundsvejens Skole, kunne lyde sådan her: Hvis I skal ud og ha...

Slettet Bruger,

24/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Et godt råd til de autonome, hvis de får et nyt klubhus på Frederikssundsvejens Skole, kunne lyde sådan her: Hvis I skal ud og have en lille én, så vælg Café Oliver på den anden siden af Frederikssundsvej. Vælg ikke Café Fuglereden 20 meter længere nede ad gaden!

Her på det, der mere minder mere om et tradiktionelt, mørkt værtshus end en café, var modstanden mod de autonomes overtagelse af skolen nemlig enstemmig, da de konservative Rasmus Jarlov og Jakob Næsager på en regnvåd eftermiddag i går gik tur på i København NV for at gøre opmærksom på deres afstemning om de lokales syn på etableringen af et nyt hus for de autonome på skolen.

"Vil man have et ungdomshus, så skal man bare arbejde for det og så gå ned til ejendomsmægleren. Sværere er det ikke," lød kommentaren fra den første, der tog ordet i den muntre forsamling af mænd.

"Vi har haft borgerkrig i København én gang - er det ikke nok? Hvis det var mine børn, fik de ikke lov at rende sådan rundt!" supplerede en anden.

På Fuglereden var der altså rift om Jarlovs og Næsagers papir med underskrifter imod et autonomhus på skolen. Omvendt så det ud på den mere moderigtige Café Oliver, hvor der var brug for papiret med underskrifter til fordel de autonomes indtog i Nordvestkvarteret, som de to også havde medbragt.

"Der skal da være plads til alle mennesker i København," lød begrundelsen fra manden i en lille familie, der havde taget plads ved et vinduesbord: "Ham der kunne jo også ende med at blive bruger," fortsatte han og pegede på familiens teenagedreng for bordenden.

Men i løbet af den første time af Jakob Næsager og Rasmus Jarlovs underskriftindsamling i Nordvest var synspunkterne til fordel for de autonome nu i mindretal. 17 satte deres underskrift på modstanderlisten, mens kun 7 så frem til at møde de nye naboer.

På de to konservatives internetafstemning har for øjeblikket 28 skrevet under for et autonomhus i Nordvest på www.ungdomshusja.underskrifter.dk, mens 67 har tilkendegivet deres modstand på www.ungdomshusnej.underskrifter.dk.

[email protected]

Kilde: