Mistede arm og ben i kamp for Danmark - parkeret på Riget uden kommunal hjælp

Siden Kasper Kiran Larsen 11

Slettet Bruger,

16/07/2009

Siden Kasper Kiran Larsen 11. marts trådte på en mine i Helmand-provinsen i Afghanistan har han tilbragt det meste af tiden på Rigshopitalet. I de første måneder, mens lægerne lappede ham sammen, men i de seneste to måneder, fordi hans hjemkommune, Brøndby, ikke har været i stand til at finde en lejlighed, hvor han kan komme ind med sin kørestol. Det skriver berlingske.dk.

"Jeg accepterer min situation, fordi jeg kendte risikoen ved at gå i krig for Danmark. Men nu vil jeg snart ud af det her hospital. Det er ikke til at holde ud og ligge her dag ud og dag ind, fordi Brøndby Kommune ikke kan finde en egnet lejlighed," siger Kasper Kiran Larsen til berlingske.dk.

På Christiansborg har politikerne flere gange erklæret, at sårede soldater skal have maksimal hjælp og støtte, så beretningen om Kasper, der har mistet både et ben og en arm i kampen for fædrelandet, vækker ikke just begejstring hos forsvarspolitikerne.

"Det dur ikke - det er ikke godt nok. Når vi skal overbevise unge mennesker om, at de skal kæmpe som soldater for vores frihed - så skal de vide, at vi sætter alt til side for dem, hvis de falder ved fronten eller kommer hjem som handikappede," siger socialdemokraten Jens Christian Lund.

Også Venstres forsvarsordfører Karsten Nonboe er forarget over den kommunale indsats.

"Når jeg hører sådan en sag, bliver jeg ked af det, flov og vred. Det kan man simpelthen ikke være bekendt. Så nu må vi finde ham en skræddersyet lejlighed omgående," siger Nonboe til berlingske.dk.

I Brøndby Kommune erkender man problemet, men erklærer at Kasper Kiran Larsen er sat æverst på akutlisten og dermed får den første lejlighed, der bliver ledig.

Ifølge berlingske.dk's oplysniger er Kasper Kiran Larsen ikke den eneste sårede soldat, der ikke kan få en handicapvenlig bolig i sin hjemkommune.

[email protected]

Kilde: