Mistanke: Gamle fupper massivt med ældrecheck

Landets gamle fupper massivt med deres formuer for at få tildelt den ældrecheck, som tilfalder pensionister med under 59

Slettet Bruger,

30/04/2008

Landets gamle fupper massivt med deres formuer for at få tildelt den ældrecheck, som tilfalder pensionister med under 59.900 kroner i likvid formue. Det er teorien hos Skat, som har sat et IT-system til at udpege bankonti, som er blevet brugt til mistænkelige transaktioner, der tyder på socialt bedrageri, skriver Jyllands-Posten. Systemet har fundet frem til ikke mindre end 750.000 bankkonti.

Undersøgelsen tyder på, at reglen om, at ældrechecken på 7.800 kroner udbetales til pensionister, som ikke har over en vis likvid formue, har fået tusinder af ældre til at lænse deres konti op til årsskiftet. Pengene er så atter blev sat ind i januar, så snart kommunerne har afgjort, hvilke ældre der har ret til den eftertragtede check.

"Omfanget overrasker os, men det er nu op til udvalget at tage stilling til, hvad tallene skal bruges til," siger Tage Christensen, kontorchef i Skat, til Jyllands-Posten. Han vil komme med nærmere bud på, hvilke former for social snyd de usædvanlige pengeoverførsler ellers kan dække over.

I Ældre Sagen advarer man imod at tage for givet, at store pengeoverførsler fra ældres konti op til årsskiftet nødvendigvis dækker over socialt bedrageri. Økonom Jens Højgaard fra Ældre Sagen mener, at de kan have mere naturlige forklaringer.

"F.eks. benytter mange ældre julen til at give børn og børnebørn gode arveforskud, ligesom mange pensionister sidst på året betaler klækkelige beløb ind på pensionskonti," siger Jens Højgaard.

Ældrechecken blev indført efter krav fra Dansk Folkeparti.

[email protected]

Kilde: