Ministre trætte af usikkerhed

Den megen usikkerhed om Anders Fogh Rasmussen og regeringens fremtid samt de mildest talt sløje meningsmålinger skaber frustration langt ind i rege...

Slettet Bruger,

12/03/2009

Den megen usikkerhed om Anders Fogh Rasmussen og regeringens fremtid samt de mildest talt sløje meningsmålinger skaber frustration langt ind i regeringsrækkerne. Det skriver berlingske.dk. Ingen ministre ønsker at udtale sig til citat, men anonymt lufter de gerne deres frustration.

"Hvis han vælger at blive, så vil det kræve, at han meget hurtigt får sat en helt ny dagsorden indenrigspolitisk. Jeg oplever ham egentlig ikke som fraværende, men det er klart, at der skal noget ekstraordinært til, hvis han skal overbevise danskerne om, at han er statsminister igen. Formentlig vil det betyde en større regeringsrokade, og jeg tror, at det vil kræve et helt nyt regeringsgrundlag, for at han kan få ordentligt fat igen," siger en topminister til berlingske.dk.

En anden minister mener, at Venstre "forbløder" i den nuværende situation. En vurdering, der deles af en central Venstre-kilde, der for partiets skyld håber, at Fogh Rasmussen hiver stillingen som NATO-generalsekretær i land.

"Han vil ikke kunne vinde et valg efter det her," siger kilden til berlingske.dk.

De fleste ministre er dog af den opfattelse, at de snart skal have ny chef. Ifølge Berlingskes kilder vil Lars Løkke Rasmussens første gerning som ny statsminister blive en lille regeringsrokade, der gør Claus Hjort Frederiksen til finansminister og meget vel kan give ministerdebut til Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen, der i givet fald vil skulle afløse Hjort Frederiksen i beskæftigelsesministeriet.

[email protected]

Kilde: