Ministre er uenige i forhøjelse af ulandsbistand

Slettet Bruger,

23/11/2007

Regeringens forslag om at hæve ulandsbistanden til 1 procent af produktionen i Danmark vil møde kraftig modstand i både Venstres og de Konservatives folketingsgrupper og sågar også i regeringen - hvis politikerne i de to partier da vil stå ved de holdninger, de gav udtryk for før valget.

Det viser en gennemgang af Altingets kandidatdatabase, som Helle Thorning-Schmidts tidligere taleskriver, Kristian Madsen, har offentliggjort på sin blog, kristianmadsen.com. I basen bliver folketingskandidaterne spurgt, om de er enige i, at ulandsbistanden skal hæves til 1 procent af produktionen i Danmark, og her erklærer mange af regeringspartiernes medlemmer sig uenige.

Blandt dem er tre af regeringens ministre, nemlig den nye miljøminister Troels Lund Poulsen, som er helt uenig sammen med sin partifælle, skatteminister Kristian Jensen, og de Konservatives nye sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen, der erklærer sig delvist uenig.

De tre ministre står imidlertid ikke alene med holdningen i regeringspartiernes folketingsgrupper, viser opgørelsen på kristianmadsen.com, der er som følger:

Hverken enig eller uenig:
Helge Adam Møller (K)
Michael Aastrup Jensen (V)
Carina Christensen (K)
Charlotte Dyremose (K)
Hans Christian Thoning (V)

Delvis uenig:
Tina Nedergaard (V)
Jens Kirk (V)
Jakob Axel Nielsen (K)
Lars Chr. Lilleholdt (V)

Helt uenig:
Troels Lund Poulsen (V)
Kristian Pihl Lorentzen (V)
Inger Støjberg (V)
Kristian Jensen (V)
Torsten Schack Pedersen(V)
Birgitte Josefsen (V)
Per Bisgaard (V)
Karsten Nonbo (V)
Troels Christensen (V)
Jacob Jensen (V)
Tom Bencke (K)
Eyvind Vesselbo (V)
Peter Christensen (V)
Hans Chr. Schmidt (V)
Erling Bonnesen (V)
Gitte Lillelund Bech (V)

[email protected]

Kilde: