Ministerbil kørte til Fyn for at hente Bendtsens jagtgevær

Den tidligere konservative partiformand, Bendt Bendtsen, har ikke kun ladet sig selv transportere i sin ministerbil

Slettet Bruger,

22/03/2009

Den tidligere konservative partiformand, Bendt Bendtsen, har ikke kun ladet sig selv transportere i sin ministerbil. Hans jagtgevær har også været prøvet at være eneste passager i den skatteyderbetalte vogn med chauffør, erfarer B.T.

Det skete i 2007, da den daværende erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen kom hjem til Danmark fra en udlandsrejse. Han var åbenbart med kort varsel blevet inviteret på en jagttur, der skulle finde sted på Midtsjælland. Ministeren ville direkte til jagtterrænet, men hans gevær befandt sig hjemme på slægtsgården på Fyn.

Det var der dog råd for, mente ministeren. Han sendte resolut sin ministerchauffør de 170 kilometer til Bendtsens hjem i Allesø ved Odense for at hente geværet - og tilbage til Sjælland igen.

Men det var ikke noget særtilfælde for Bendt Bendtsens ministerchauffører at være i så nær kontakt med ministerens jagtgevær. Det lå ofte i bagagerummet på ministerens BMW.

Kilder fortæller, at ministerchaufførerne ofte var bekymrede over at køre rundt med geværet og tilhørende ammunition i ministerbilens bagagerum. Når de protesterede mod at køre rundt med geværet, tog Bendtsen det med op på kontoret i ministeriet, hvor han låste det inde i et skab.

Næstformanden i Danmarks Jægerforbund, Henrik Frost Rasmussen, siger, at det ikke er ulovligt at omgås et jagtgevær på den måde.

"Man må gerne opbevare gevær, bundstykke og ammunition sammen, hvis det bliver låst inde i et våbenskab. Og man må gerne transportere det i en bil, hvis det er tildækket og bagagerummet er låst," siger Henrik Frost Nielsen til B.T.

[email protected]

Kilde: