Minister banker Christmas-Møller på plads: Barselsorlov skal ikke ændres

Slettet Bruger,

28/09/2007

Pia Christmas-Møllers forslag om at lovgive for at få danske mænd til at tage mere barselsorlov møder hård modstand. Forslagsstilleren mener, at alle har behov for at "rykke sig" fra deres gamle positioner, for blandt andet at forhindre lønforskelle mellem kvinder, der har været på barsel, og deres mandlige kollegaer. Men hendes partifælle, familieminister Carina Christensen, har nu ikke til hensigt at flytte sig fra, hvor hun hele tiden har stået.

"Nej, jeg er meget tilfreds med min position. Det er fint, at Pia Christmas-Møller har sin personlige holdning, men regeringens og Det Konservative Folkepartis holdning har ikke ændret sig. Vi ønsker ikke at øremærke barsel," siger Carina Christensen til Nyhedsavisen.

Heller ikke hos de unge konservative er der den store forståelse for Christmas-Møllers nye positioner. På KU's debatforum tager næstformand Mikkel Wrang afstand fra forslaget i, hvad der må betegnes som utvetydige vendinger.

"Det vinder fandeme prisen for årets hjerneblødning af dimensioner," skriver han blandt andet om forslaget, som en anden debattør kalder "overformynderisk bersærkergang".

[email protected]

Kilde: