Minister: Vi må være åbne for islamisk retssystem

Slettet Bruger,

25/09/2007

For at skabe fred i Afghanistan kan det blive nødvendigt at indføre et retssystem baseret på islam. Sådan lød budskabet fra den britiske forsvarsminister, Des Browne, knap seks år efter, at USA og NATO invaderede Afghanistan for at styrte Taliban-styret og indføre demokrati.

"Jeg mener ikke, at vi i et land som Afghanistan har nogen mulighed for at indføre et retssystem baseret på jødisk-kristne eller romerske traditioner. Derfor må vi acceptere, at vi må finde en eller anden løsning, der er baseret på islamiske love," sagde forsvarsministeren på Labour-partiets landsmøde ifølge flere internationale medier.

Taliban med på råd
Siden amerikanske og britiske styrker 7. oktober 2001 invaderede Afghanistan, har landet været plaget af kraftig vold og en regering uden megen indflydelse. Derfor foreslår Des Browne nu at tage det islamistiske Taliban-styre med på råd.

"På et eller andet tidspunkt vil det være nødvendigt at involvere Taliban i fredsprocessen i Afghanistan. Vi bliver alligevel ikke af med dem, ligesom jeg tvivler på, at vi bliver af med Hamas i Palæstina."

[email protected]

Kilde: