Mindst 110 påsatte brande i aftes og nat

Brande og uroligheder gav natten til fredag travlhed hos politi og brandvæsen over hele landet

Slettet Bruger,

15/02/2008

Brande og uroligheder gav natten til fredag travlhed hos politi og brandvæsen over hele landet. I alt måtte landets brandfolk slukke mindst 110 påsatte brande. Det viser en rundringning til landets politikredse, som jp.dk har foretaget.

Et af de steder, det er gået ud over, er Fritids- og ungdomsklubben Høje Gladsaxe, som i nat blev brændt af. Her er klubleder Per Uno rystet over handlingen.

"Det er fuldstændig uforståeligt, for vi har ingen fjender ude hos os overhovedet. Der er ingen religiøs eller politisk baggrund for, at det lige skulle gå ud over os. Det niveau er vores brugere slet ikke på," siger klublederen til berlingske.dk.

Hele fritidsklubbens caféområde på 100 kvadratmeter blev brændt af. Klubben bliver benyttet af unge mellem 13 og 18 år, hvoraf 50 procent er indvandrerbørn. Men klublederen mener ikke, at gerningsmændene skal findes blandt brugerne.

"Sådan som jeg ser det, er det bare et påskud for at lave ballede. Værebroskolen lige i nærheden blev jo også brændt af. De har nok tænkt, at nu skal der bare gang i gaden," siger Per Uno.

[email protected]

Kilde: