Mindre burgersalg skal minimere vold

Mens vi herhjemme diskuterer totalt knivforbud og øget overvågning som måder at reducere voldskriminalitet på, så vil man tage helt andre midler i ...

Slettet Bruger,

02/02/2008

Mens vi herhjemme diskuterer totalt knivforbud og øget overvågning som måder at reducere voldskriminalitet på, så vil man tage helt andre midler i brug i Norge. Her må McDonalds, Burger King og Kentucky Fried Chicken indstille sig på at få indskrænket virksomheden, hvis det står til Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD). De mener nemlig, at fastfoodkædernes natteservering bidrager til weekendens vold. Det skriver vg.no.

I en skrivelse til justitsministeren slår rådet derfor til lyd for, at man ud over at reducere antallet af timer, hvor udskænkningsteder kan servere alkohol, også skærer antallet af fastfoodsteder ned og ændrer åbningstiderne for de tilbageværende.

"Meget af ophobningen af svært berusede personer om natten sker i tilknytning til salgssteder for såkaldt "fastfood", der regelmæssigt medfører klammeri og slagsmål," siger Kjellbjørg Lunde fra KRÅD til vg.no.

[email protected]


Kilde: