Million-regning for Ritts uopførte billige boliger

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, har problemer med at finde finansiering til sit valgløfte om at bygge 5

Slettet Bruger,

19/01/2009

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, har problemer med at finde finansiering til sit valgløfte om at bygge 5.000 boliger med en husleje på 5.000 kr., men grundene til projektet er alligevel reserverede, og det koster kommunen i manglende lejeindtægter, skriver Politiken.

Et flertal uden om Socialdemokraterne på Københavns Rådhus har nu besluttet, at Økonomiforvaltningen - som hører under Ritt Bjerregaard - skal betale en kompensation på op imod 12 mio kr. årligt til det kommunalt ejede Københavns Ejendomme, som ikke kan få huslejeindtægter, så længe selskabets ejendomme skal stå tomme, men parate til et evt. gennembrud for overborgmesterens boligprojekt.

Hidtil har Økonomiforvaltningen afvist at betale for de reserverede grunde. Og blandt andet derfor kom Københavns Ejendomme sidste år ud med et underskud på kontoen for vedligehold. Selskabet hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen.

"Selvfølgelig er det penge i kommunens kasser det hele. Men hvis ikke Økonomiforvaltningen betaler reservationsleje for 2008, så skal pengene til de udskudte projekter tages fra det generelle budget til kultur og idræt. Det, synes jeg helt personligt, ville være katastrofalt," siger Venstres kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, til Politiken.

Der er indtil videre bygget 12 af Ritt Bjerregaards billige boliger.

[email protected]

Kilde: