Miljøaktivister pifter firehjulstrækkere

Slettet Bruger,

05/12/2007

En dansk mijøgruppe, "Asfaltjunglens Indianere", har fundet en sær måde at lokke folk til at bruge den kollektive trafik. Gruppen har siden november udsat 4x4-ejere for den tvivlsomme fornøjelse at ankomme til deres bil og finde den piftet. Det skriver fpn.dk. En af firehjulstrækker-ejerne, der er stødt ind i Indianerne er Thomas Bladt, der fornylig fandt en seddel i forruden på sin piftede BMW X3.

"Eftersom du bor i en by med veludbygget kollektiv trafik, kommer du ikke til at have problemer med at undvære dit terrængående køretøj i dit daglige virke,"
skriver "Asfaltsjunglens Indianere" og forklarer hvordan firehjulstrækkerne medvirker til klimaforandringer og 160.000 fattiges årlige død.

"Det er noget svineri, som jeg har meldt til politiet. Hvis folk vil diskutere mit helt lovlige bilvalg med mig, må de stå åbent frem og argumentere. Alt andet betragter jeg bare som hærværk og gadedrengestreger," siger Thomas Bladt til fpn.dk.

Miljøgruppen består af anonyme aktivister, men man kan dog finde dem på deres blog. Her man kan finde meldinger om aktioner, tips til piftning og få svar på, hvorfor de mener, det er nødvendigt at gå efter 4x4-bilerne og ikke eksempelvis miljøsvinende ældre biler.

"Fordi dem som har gamle biler som regel ikke kører rundt i dem for at svine, men fordi de ikke har råd til andet. Det har ejerne af firehjulstrækkere," forklarer "Asfaltjunglens Indianere," som indtil videre er på spil i otte af landets største byer.

[email protected]


Kilde: