Militært bureaukrati: Ventede otte måneder på en mus

Slettet Bruger,

16/09/2007

Forsvarets struktur er for bøvlet, mener Lars Møller, der er chef for Hærens Kampskole i Oksbøl. Som et bevis for sin påstand fortæller han i dagens Jyske Vestkysten følgende historie om en manglende mus til en pc på kontoret.

"Selv om jeg har millioner af kroner i mit budget, så skal man ansøge om at få en ny. Efter otte en halv måned havde vi stadig ikke fået en dum mus. Så gik vi selv ud og købte den," siger Lars Møller.

I 2004 blev en række af hærens, flyvevåbnets og søværnets afdelinger lagt sammen. Siden er antallet af officerer, der forlader forsvaret eksploderet. I 2005 sagde 85 farvel til våbnene, mens der alene i de første otte måneder af 2007 er 139 officerer, der har forladt værnene.

"Nu har vi i flere år ventet på, at det skulle blive bedre, men det sker ikke, og nu ser vi konsekvenserne, hvor officererne forlader os. Forsvaret er ved at forbløde," mener Lars Møller.

En omfattende centralisme, der gør at han skal sende personalespørgsmål til Personaletjenesten, materielspørgsmål til Materieltjenesten og i virkeligheden som chef kun har begrænset indflydelse på uddannelse og karriereskift for sine ansatte, er også med til at øge hans frustration. Forsvarets ledelse mener dog stadig at sammenlægningerne var rigtige.

"Ingen i forsvaret vil sige, at det er smart, at man skal vente otte måneder på en mus. Det var heller ikke planen med at centralisere. Planen er at give en bedre service end tidligere," siger generalmajor i Forsvarets Personeltjeneste, Jens Frandsen.

Han tilføjer, at fordelene vil overstige ulemperne, når først startvanskelighederne er overvundet.

[email protected]


Kilde: