Mikrolån til offentligt forsørgede danskere

Danskere, som ikke er i arbejde, selvom de er i stand til det, skal i fremtiden tilbydes såkaldte mikrolån til at starte egne virksomheder, mener v...

Slettet Bruger,

17/03/2008

Danskere, som ikke er i arbejde, selvom de er i stand til det, skal i fremtiden tilbydes såkaldte mikrolån til at starte egne virksomheder, mener velfærdsminister Karen Jespersen ifølge Urban.

Mikrolånene er kendte fra ulandene, hvor primært private investorer yder lån til foretagsomme mennesker uden kreditværdighed til at starte egne små virksomheder op, men nu skal de altså også komme danskere på passiv forsørgelse til gode.

Karen Jespersen har netop skudt skattekroner i et udviklingsprojekt, hvor blandt andet hjemløse får mulighed for at skabe deres egen indtægtskilde ved hjælp af små iværksætterlån, finansiel rådgivning og top professionel erhvervs-coaching.

"Selv om man ikke har slips og jakkesæt på, kan man godt have gode ideer og forretningsmuligheder i hovedet," siger Karen Jespersen til Urban.

Udviklingsprojektet vil i første omgang blive gennemført i Århus Kommune, og bag det står den uafhængige og almennyttige organisation, Socialt Udviklingscenter SUS. Her mener chefkonsulent, Bernhard Jensen, at det er oplagt at hjælpe arbejdsledige danskere i gang med mikrolån.

"Det, de kan få lån til, er at starte deres egen virksomhed. Det kan eksempelvis være et grovgartneri, en mobil cykelsmed eller vinduespudseri. Det kan også godt være firmaer, som ikke er i håndværkerbranchen, og der vil vi lade dem have idéerne og så støtte op omkring det," siger han til Radioavisen og fortsætter:

"Vi tror på, at det er vigtigt at give ansvaret over på de mennesker, som skal forsøge at rejse sig. Vi har tillid til, at de her mennesker kan administrere de penge, vi låner til dem og har den fornødne drivkraft til at starte en virksomhed op."

[email protected]

Kilde: