Midt i jobboomet: Flere på supplerende dagpenge

Slettet Bruger,

20/12/2007

Mens antallet af ledige på dagpenge er faldet med 64 procent fra 1999 til 2007, så er der kun blevet 6 procent færre på supplerende dagpengpenge. Det viser en gemmengang af tal fra Arbejdsdirektoratet, som Dansk Arbejdsgiverforening har foretaget. Dermed udgør ledige på supplerende dagpenge en halv gang mere af det samlede antal ledige end i 1999. Det skriver epn.dk.

"Det er bekymrende, hvis det er udtryk for, at der er en uhellig alliance mellem arbejdsgivere og lønmodtagere om, at man skal gå på supplerende dagpenge. Derfor vil jeg have lavet en analyse af det. Vi kan ikke acceptere, at en ledig indretter sin tilværelse efter, at han kan arbejde på deltid og få suppleret op med dagpenge i en tid, da der i den grad mangler arbejdskraft. Det kan hverken samfundet, virksomhederne eller solidariteten omkring vores virksomheder holde til," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i en kommentar til tallene til epn.dk.

Også Dansk Arbejdsgiverforening er bekymrede og chokerede over tallene. De vil have jobcentrene til at indskærpe over for de supplerende dagpengemodtage, at de skal søge fuldtidsjob. Og så vil de have sat perioden med mulighed for at modtage dagpenge som supplement ned fra 52 til 13 uger.

"Det kan se ud til, at reglen om supplerende dagpenge betyder, at arbejdskraft bliver parkeret på deltid i stedet for at gå på fuld tid. Det er blevet den omvendte verden. Det var meningen, at supplerende dagpenge skulle være et trin på vej mod et job på fuld tid. Nu ser det ud til, at supplerende dagpenge er blevet et værn mod at tage et fuldtidsjob," siger direktør Henrik Bach Mortensen fra DA til epn.dk.

Modtagerne af de supplerende dagpenge er særligt faggrupper inden for det offentlige. 20,6 procent af pædagogmedhjælperne, der modtager dagpenge får supplerende dagpenge.

[email protected]

Kilde: