Messerschmidt klager til FN over Abdul Wahid

Selv om Abdul Wahid Petersen i 2002 tog afstand fra stening som straffeform, sagde han også, at det "set i et islamisk lys er blevet forordnet af...

Slettet Bruger,

04/01/2009

Selv om Abdul Wahid Petersen i 2002 tog afstand fra stening som straffeform, sagde han også, at det "set i et islamisk lys er blevet forordnet af Skaberen selv", og at man derfor ikke er "bemyndiget" til at ændre på samme. Udtalelser, der har fået DF's Morten Messerschmidt til at sende en klage til FN's højkommissær for menneskerettigheder. Det skriver Ritzau.

"Hvis De er enig med vurdering af, at stening overtræder menneskerettighederne, så vil jeg gerne have Deres mening om disse offentlige udtalelser og deres påvirkning af den offentlige debat samt påvirkning af integrationen af muslimske mindretal i det danske samfund," skriver Messerschmidt i klagen til FN.

Det usædvanlige skridt kommer som svar på den klage, som Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination har sendt til FN. På vegne af blandt andre Abdul Wahid Petersen klager centeret her over, at Pia Kjærsgaard har sammenlignet muslimer med nazister og tørklæder med hagekors.

"I bund og grund synes jeg, at det er noget pjat, at politiske spørgsmål skal afgøres ved domstole og FN. Men når det nu er kommet så vidt, så mener jeg, at han bør smage lidt af sin egen medicin. I hvert fald bør FN's menneskerettighedskommissær vide, at det er en mand som forsvarer stening, som står bag klagen," siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

[email protected]

Kilde: