Mere mobning på arbejdspladser med kvindelige chefer

Forældre til børn i skolealderen har længe vidst, at det er i klassens pigegruppe, at man finder de største problemer med mobning, men nu viser en ...

Slettet Bruger,

21/04/2009

Forældre til børn i skolealderen har længe vidst, at det er i klassens pigegruppe, at man finder de største problemer med mobning, men nu viser en ny undersøgelse, at problemet fortsætter i voksenalderen, og at den kraftige fokus på, at få flere kvinder på chefposter måske kan føre til mere mobning på arbejdspladsen. I hvert fald bliver der ifølge undersøgelsen mobbet mere på de arbejdspladser, hvor chefen allerede er kvinde, end der hvor chefen er en mand, skriver Jyllands-Posten.

Hvis du er kvinde, og din chef også er en kvinde, så er risikoen for at opleve mobning eller chikane dobbelt så stor på arbejdspladsen, end hvis chefen er en mand. Også mænd med kvindelige chefer har ca. 80 pct. højere risiko for at blive mobbet, end hvis chefen var en mand.

Opgørelsen offentliggøres i Magasinet Arbejdsmiljø under Beskæftigelsesministeriet, og den er foretaget blandt flere end 21.000 EU-borgere af EU-organisationen Eurofound.

Undersøgelsens resultat overrasker rapportens ophavskvinde, Maija Lyla-Yrjänäinen fra Eurofound.

"Det er et meget overraskende resultat. Men kvindelige ledere er ofte længere nede i hierarkiet på virksomhederne end mænd. Det kan bevirke, at de ikke er så gode som mænd til at takle den slags situationer på arbejdspladsen," spekulerer hun ifølge Jyllands-Posten.

Også mandeforsker Kenneth Reinicke og erhvervspsykolog Eva Gemzøe Mikkelsen erklærer sig overraskede.

Klik her for at læse mere på epn.dk

[email protected]

Kilde: