Mere graffiti på vej til København

Slettet Bruger,

23/05/2007

Skodagrunden mellem Frederikssundsvej og Lygten på Nørrebro skal fra oktober måned omdannes til et såkaldt "åbent gadegalleri", hvor der bliver frit spil med spraydåserne for grafittimalere. Mere end en halv million skal bruges på projektet, der også udstyrer området med borde, bænke og griller.

Det er fire år siden, at Borgerrepræsentationen første gang vedtog forsøg med lovlig graffiti, men det er endnu ikke lykkedes at realisere nogle af de mange projekter, der har været på tegnebrættet.

Venstres medlem af kultur- og fritidsudvalget, Leslie Arentoft, er bange for at det kommunale tilbud til grafittimalerne blot vil føre til mere hærværk rundt om i byen:

"Hvis man laver et sted, hvor det er lovligt at male, så vil grafittien sprede sig. Som kunstner kan man vel få en aftale om male nogens facade, ellers må man købe sig et lærred," udtaler han til Jyllands-Posten.

Ifølge dagsordenen til morgendagens møde er Skodagrunden særligt velegnet til formålet, da den ligger i et kvarter, der i forvejen er belastet af graffiti.

mol

Kilde: